FN’s Verdensmål
FN’S VERDENSMÅL
Vi har med inspiration i FN’s verdensmål taget udgangspunkt i følgende punkter:
3: SUNDHED OG TRIVSEL:
Vi har ved adskillige lejligheder støttet organisationer som Hospitalsklovnene, Team Rynkeby og Østjylland - Familier med kræftramte børn.
4 & 8: KVALITETSUDDANNELSE & ANSTÆNDIGE JOBS OG ØKONOMISK VÆKST:
Vi lægger stor vægt på uddannelse af Danmarks kommende generationer i byggebranchen, vise dem vores fag med stolthed.
- I forhold til branchen har vi et stort antal lærlinge indenfor forskellige faggrupper.
- Vi har et samarbejde med Kriminalforsorgen, hvor vi hjælper tidligere straffede med at mønsterbryde og igen finde fodfæste i det danske samfund. Det gør vi ved at indgå uddannelsesaftaler og se dem som hele mennesker i øjenhøjde og med respekt.
- Vi tager løbende erhvervspraktikanter ind fra Folkeskoler og grundforløb på videregående erhvervsuddannelser, da vi mener, det er vigtigt at vise fagene frem og være stolte af at være håndværkere og få en uddannelse.
- Vi har praktikanter fra KEA – konstruktøruddannelsen.
- Vi har deltaget på Erhvervsdage på folkeskole i Dragør for samtlige 7-9. klasser i kommunen.
12: ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION
Vi tror på det bæredygtige byggeri og derfor fylder de bæredygtige opgaver også mere og mere i ordrebogen:
- Vi benytter udelukkende FSC certificeret træ i vores tømrerafdeling.
- Vi benytter kun ECO-label maling i vores malerafdeling.
- Vi lægger generelt stor vægt på affaldssortering og ved vores store byggepladser, tager vi selv ansvar for affaldssortering.
- Vi har digitaliseret vores administration og har et minimalt forbrug af papir.
- Vi har stor fokus på medarbejdersikkerhed.
- Vi reparerer vores værktøj i stedet for at købe nyt.
17: PARTNERSKABER FOR HANDLING
I flere år har Iver Entreprise & Service A/S fokuseret mere og mere på bæredygtigt byggeri. Senest har vi i samarbejde med arkitektfirmaet Lendager Group, bygget et anneks på Fredensborg Slot for Kongehuset.
Siden 2018 har vi sammen med byggekæden Stark Danmark A/S været med til at søsætte det Real Dania-støttede projekt Gentræ, hvor ubrugte byggematerialer kortlægges, afhentes og sælges videre. Det kan potentielt redde 50.000 tons byggepladstræ fra at ende som brændsel hvert år. Det er ikke kun sund fornuft, det også god økonomi. Gentræ er bl.a. blevet brugt i bygningen af Pavillonen i Milano.
Pavillon i Milano
I samarbejde med Lendager Group, Visit Denmark og Realdania etablerede vi 2021 ”Den Danske Pavillon” til Milano Design Week.
Pavillonen var oprindeligt blevet udviklet til OL 2020 i Tokyo. Væggene bestod af 1250 stole produceret af genbrugsplastik fra bl.a. Carlsbergs fustager. De øvrige materialer, der er brugt i konstruktionen, er skabt ud af genbrugsmaterialer.
Pavillon på Folkemødet i Allinge 2022
I samarbejde med Ikano Bolig og Lendager Group opstillede vi i 2022 dele af ”Den Danske Pavillon” på Folkemødet i Allinge. Projektet var et pro bono projekt for børne- ungekrisecenteret, Joannahuset. I pavillonen blev der indrettet to værelser, som var inspireret af værelserne på krisecenteret i København. På den måde kunne Joannahuset vise resten af Danmark, hvordan børne-unge krisecenteret så ud.
IKANO NÆRVÆRSHUS
I samarbejde med Ikano Bolig har vi igangsat et innovativt bæredygtighedsprojekt
Vi har udviklet et cementfrit fælleshus til beboerne i området omkring Cirkelbuen 147, Hillerød. Fælleshuset, kaldet "Nærvær Huset", er designet til at fremme bæredygtighed gennem brug af biobaserede materialer og innovative byggemetoder, der reducerer klimaaftrykket. Huset har et samlet boligareal på 149,9 m² samt en overdækket terrasse på 57,2 m², hvilket gør det til et ideelt samlingspunkt for lokale aktiviteter og fællesskab.
Et af de mest markante træk ved huset er brugen af materialer, der både er miljøvenlige og effektive. Fundamentet er skabt uden cement, og i stedet er der anvendt skruefundamenter, hvilket reducerer CO2-udledningen. I konstruktionen er der benyttet træfiberisolering, der både forbedrer indeklimaet og energiforbruget ved at sikre en høj isoleringsevne. Målet er at levere et CO2-aftryk på under 5,0 kg CO2 pr. m2.
Ydervæggene er beklædt med lodrette, ubehandlede rødgrans som giver huset et naturligt og moderne udtryk. Væggene og loftet indeholder træfiberisolering, papirdampbremse, Livingboard P5, der sikrer både brandsikkerhed og god fugtregulering. På loftet er der anvendt træfiberundertagsplader og akustik træbeton loftbeklædning, som giver fremragende isolering og samtidig bidrager til fugthåndtering, hvilket er essentielt i et sundt byggeri.
Indvendigt er der også lagt vægt på bæredygtige materialer. Vægge og gulve består blandt andet af genbrugs klodsgulv, 3-lagsplade til indvendig beklædning, hvilket giver en lys og moderne atmosfære, samtidig med at de er robuste og langtidsholdbare. Til badeværelserne er der anvendt Fibo vådrumspaneler, der kombinerer æstetik med funktionalitet ved at sikre nem rengøring og modstandsdygtighed over for fugt.
Nærvær Huset er således ikke kun et hus, men et symbol på, hvordan fremtidens byggeri kan forenes med miljømæssige hensyn og socialt fællesskab.